به گزارش خبرنگار مهر، شهرود امیر انتخابی صبح سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اداره کل میراث فرهنگی گیلان برگزار شد با اشاره به هفته صنایع دستی، اظهار کرد: یکی از شاخص ترین برنامههای این هفته در استان گیلان ثبت جهانی روستای قاسم آباد است.
امیر انتخابی، با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا فعالیتهای ۳۸ شهر و روستا به ثبت جهانی رسیده است، افزود: نماینده شورای ثبت یونسکو روز پنج شنبه به روستای قاسم آباد سفر میکند تا شرایط احراز این روستا رو برای ثبت جهانی را ارزیابی کند.
وی با اشاره به ضرورت بسترسازی در حوزه صنایع دستی، گفت: در استان گیلان به لحاظ ارز آوری در سطح قابل توجهی نیستیم ولی با کمک کردن به بخش صنایع دستی میتوانیم در این بخش سرمایه گذاری کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: برندسازی محصولات صنایع دستی گیلان در افزایش تولیدات و رونق بازار، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و ارتقای درآمد صنعتگران صنایع دستی تأثیر مستقیمی دارد.
شناسایی ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی کار در گیلان
امیر انتخابی به شناسایی ۲۴ هزار صنایع دستی کار در گیلان اشاره و تصریح کرد: با توجه به قابلیتها و ظرفیت هنرمندان بومی گیلان میتوانیم از ظرفیتهای حوزه صنایع دستی استان برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی بهره گیری کنیم.
وی با تاکید بر برند سازی و تجاری سازی محصولات صنایع دستی در گیلان، گفت: با ثبت جهانی روستای قاسم آباد، میتوانیم به ترویج و احیای چادر شب بافی در این منطقه کمک کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان در ادامه با بیان اینکه صنایع دستی گیلان معرف هویت این استان است، اظهار کرد: در سال گذشته روستای قاسم آباد با محوریت چادر شب بافی به ثبت ملی رسیده و در صدد هستیم تا این مورد را به ثبت جهانی برسانیم.
امیر انتخابی با اشاره به اینکه در سال گذشته روستای فشتکه، به عنوان روستای ملی حصیر ثبت ملی شده است، افزود: باید تلاش کنیم که ماسوله و قلعه رودخان نیز به ثبت جهانی برسد.
وی همچنین اظهار کرد: روز پنج شنبه همایش ملی صنایع دستی در قاسم آباد با حضور شخصیتهای جهانی و ملی برگزار میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: ۸۰ درصد یعنی ۱۹ هزار نفر هنرمندان صنایع دستی کار استان گیلان را بانوان تشکیل میدهند.
نظر شما